Manşetler

Apple ve Samsung ABD’de kozlarını duruşma salonunda paylaşmaya başladı

samsung-galaxy-s-iii-vs-iphone-4s-12Apple ve Samsung arasında dünyanın çeşitli yerlerinde devam eden hukuk savaşının ABD cephesinde de duruşma safhasına geçildi. Bu aşamada akıllı telefon ve tablet dünyasında ses getirmesi oldukça muhtemel olan patent ve tasarım tartışmalarını duymak mümkün hale gelecek. Geçtiğimiz haftalarda hakimin emriyle anlaşma zemini arayan ancak bunda başarılı olamayan iki şirketin birbirlerine yönelttikleri suçlamalar ve talepler ise oldukça ilginç. Apple; Samsung’dan 2.5 milyar dolar tazminat talep etmenin yanı sıra bazı Samsung cihazlarının ABD’de satışının durdurulmasını istiyor. Buna karşılık olarak Samsung ise, rakibi ve aynı zamanda müşterisi Apple’ı sahip olduğu patentlerin kapsama alanını anlamsızca uzatarak çıkar elde etmeye çalışmak ve ikiyüzlülükle suçluyor.

Apple, Samsung’u kendisine ait patentleri izinsiz kullanmanın dışında iPhone ve iPad tasarımı ve arayüzünü kopyalamak ile de suçluyor. Samsung’un bu şekilde başarıya kısa yoldan ulaşmak istediğini iddia eden Apple, dava sonucunda bir lisans anlaşmasından çok Samsung’dan tazminat almayı ve bazı Samsung ürünlerine satış yasağı getirmeyi hedefliyor. Buna karşılık olarak Samsung ise Apple’ın tasarım ile ilgili iddialarında açık bulmaya çalışırken, dokunmatik ekranlı cihazlar üzerine tek çalışanın Apple olmadığını belirtiyor. Apple’ın da Sony tasarımlarından etkilendiğini iddia eden Samsung’un, belge olarak nitelendirilebilecek e-postaların otomatik olarak silinmesi ve Google’ın Samsung’a Galaxy serisi ile Apple ürünlerinin benzerlik taşıdığına dair uyarısını ciddiye almaması nedeniyle davada sıkıntı yaşayabileceği söyleniyor.

Davanın ilk gününde jüri seçim işlemi gerçekleştirildi. Günün geri kalan kısmında ve salı günü tarafların ilk savunmalarını ortaya koyması ve bu hafta üç gün duruşma gerçekleştirilmesi bekleniyor. Davanın üç haftaya ve ilerisine uzaması durumunda haftalık duruşma sayısının arttırılması planlanıyor.

İlgili >> Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER