Eğlence

Apple ve Netflix köklü film stüdyosu için karşı karşıya gelebilir

apple netflix
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın çevrimiçi video içerik platformu Apple TV Plus, 1 Kasım itibarıyla yayın hayatına başlamıştı. TV Plus kısa süre içinde Apple’a birden fazla ödül getirse de, şirket Netflix gibi önemli rakipleriyle mücadele etmek için çalışmaya devam ediyor. Apple’ın bu yöndeki en yeni hamlesi, iddialı bir satın alma olabilir.

CNBC’de yer alan habere göre; Cupertino merkezli şirket, ünlü film stüdyosu MGM‘yi satın almak için nabız yoklamaya başladı. Taraflar arasındaki görüşmelerin henüz ilk aşamalarda olduğu belirtilirken, Apple‘ın bu konuda ciddi ve tanıdık başka bir rakibi var gibi görünüyor.

Netflix‘in de MGM ile ilgilenen şirketler arasında olduğu söyleniyor. MGM ve Netflix arasında bir görüşme yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor. Taraflar görüşmeye başlamış olsa bile, görüşmelerde fazla aşama kaydedilmesi olası görünmüyor.

Prestijli bir marka olması ve geniş film katalogu, MGM’in hem Apple’ın hem de Netflix’in radarına girmesini anlaşılır kılıyor. James Bond ve Rocky filmleri MGM’in katalogunun en nadide parçası olarak öne çıkıyor. Son zamanların popüler dizilerinden The Handmaid’s Tale’in de MGM’in yapımları arasında bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak Apple’dan ve Netflix’ten şimdilik bir açıklama gelmiş değil.

MGM’in mevcut piyasa değerinin 10 milyar civarında olduğu belirtiliyor. Apple daha önce Beats için 3 milyar dolar ödemişti. Bu da MGM ile yapılacak olası bir anlaşmanın Apple için rekor niteliği taşıyabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER