Teknoloji

Apple ve Microsoft, Bing’in satışını tartıştı, ancak bir anlaşma çıkmadı

microsoft bing

Apple ve Microsoft’un üst düzey yöneticileri, 2020 yılında Bing’in satışı hakkında görüşmeler yapmış, fakat bu görüşmeler sonuçsuz kalmış. Bloomberg tarafından ortaya çıkan bu bilgiler, teknoloji dünyasında etkilerinin çok büyük olacağı bir olayın gerçekleşmediğini ortaya koyuyor.

FTC’nin Google’a karşı açtığı antitröst davasında verilen ifadeler, Apple’ın Google’ı iPhone’larda varsayılan arama motoru olarak değiştirme konusunda ciddi bir düşüncesinin olmadığını gösteriyor. Microsoft, Apple’ın bu olasılığı sadece Google’dan daha fazla para koparmak için dile getirdiğini savunuyor. Apple, Google ile olan mevcut anlaşmasından yıllık olarak 20 milyar doların üzerinde gelir elde etmekte.

Apple, Bing’in Google ile rekabet edebilecek kapasitede olmadığı konusunda endişeler taşıdığı belirtiliyor. Eddy Cue’un ifadeleri de bu durumu teyit ediyor. Cue, Bing’in Google’a ciddi bir alternatif olmadığını dile getirmiş. DuckDuckGo’nun CEO’su ise, iPhone’larda varsayılan arama motorunu değiştirmenin kolay olduğunu, ancak tüketicilerin neredeyse hiç değiştirmediğini belirtti.

Bloomberg’in haberine göre, Bing, birkaç yıl boyunca Siri ve Spotlight aramaları için varsayılan arama motoru oldu. Ancak bu, Apple’ın Google’dan tamamen uzaklaşacağı anlamına gelmiyordu. Zaten 2016 yılında, Tim Cook ve Satya Nadella arasında olası bir anlaşma konusunda görüşmeler yapılmış, ancak bu görüşmeler de sonuçsuz kalmıştı.

Apple ve Google, anlaşmalarını en son 2021 yılında yeniledi. Bu, Microsoft’un bir yıl önce yaptığı satış teklifinin Apple’ı etkilemediğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER