Eğlence

Apple ve Google tanıtım fırsatlarıyla oyun geliştiricilerini tavlamaya çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hem Apple hem de Google’ın oyun geliştiricilerine imtiyaz tanınmasını öngören çeşitli teklifler yaptığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl Apple ve EA’nın Plants vs Zombies 2 oyunu için ortaklığa gitmesinin ardından bunu işaret eden çeşitli dedikodular ortalıkta dolaşmıştı.

ios-game-center-210414

Wall Street Journal’ın haberine göre, Apple’ın imtiyaz anlaşmaları nakit ödemeleri içermiyor. Bunun yerine şirket oyununu ilk önce iOS için çıkaran geliştiricilere App Store ana sayfasında ilk göze çarpacak alanlar gibi bazı tanıtım ayrıcalıkları tanıyor. Plants vs Zombies anlaşması kapsamında EA’nın Apple’a iki aylık bir imtiyaz tanıdığını, oyunu ilk kez iOS için çıkardıktan iki ay sonra diğer platformlara yöneldiği belirtildi. Ağustos ayında App Store’da yayınlanan Plants vs Zombies 2 oyununun Android sürümü ekim ayında Google Play’deki yerini almıştı.

WSJ’nin haberine benzer bir anlaşmanın Cut the Rope 2 oyununun lansmanı sırasında da yapıldığını, bu oyunun başlangıçta ilk üç ay sadece iOS’e özel olduğu belirtildi. Gameloft Apple ile olan imtiyaz anlaşmasını sona erdirdiklerini ve oyunlarını iOS ve Android’de aynı zamanda çıkarmayı tercih ettiklerini kaydetti.

Gazetenin haberinde Apple’ın App Store editoryal ekibinin iOS’e özel uygulamalara daha fazla ağırlık verdiği de belirtiliyor.

Apple ve Google dışında Amazon’un da benzer anlaşmalar için geliştiricilerle pazarlık yaptığı, imtiyaz karşılığında çeşitli tanıtım fırsatları sunduğu belirtiliyor.

WSJ’nin bu son haberiyle ilgili olarak Apple her zaman olduğu gibi bir yorumda bulunmazken EA ise hem Apple hem de Google ile yakın çalıştığını dile getirdi.

İlgili >> WSJ

İLGİLİ HABERLER