Teknoloji

Apple ve Google sesle arama verilerini iki yıl boyunca tutuyor

Apple’ın Siri ile elde ettiği kullanıcı verilerini uzun bir süre sakladığı bilinse de, bu sürenin tam olarak ne olduğu belirsizdi. Bu belirsizliğe Wired’a konuşan Apple sözcüsü Trudy Muller son verdi. Muller Apple’ın anonimleştirilmiş Siri verilerini iki yıla kadar saklayabilceğini ifade etti.

apple-siri-220413

Kullanıcı Siri’yi kapattığı anda verilerin silindiğini söyleyen Muller, Apple kimliği ve e-posta adresinin hiç saklanmadığını; sadece gelişigüzel oluşturulmuş bir numaranın kullanıcının ses dosyalarıyla ilişkilendirildiğini dile getirdi. Bu ses dosyaları altı ay sonra anonim hale gelirken, Apple 18 aylık bir süre boyunca test ve ürün geliştirme gibi amaçlar doğrultusunda bu dosyaları saklamaya devam ediyor.

Apple’ın sesle arama verilerini iki yıl boyunca tuttuğunu açıklamasının ardından gözler sesle aramaya fazlasıyla önem veren bir diğer büyük şirket Google’a çevrilmişti. The Financial Times’ın haberine göre, Google da sesle arama verilerini iki yıl boyunca tuttuğunu doğruladı. Google daha arama verilerini nasıl kullandığını detaylı bir biçimde açıklamış ve saklanan verilere sadece makinelerin ulaşabileceğinin altını çizmişti.

İlgili >> Wired, The Financial Times

İLGİLİ HABERLER