Teknoloji

Apple ve FBI şifreleme konusunda ABD Kongresi’nde konuşacak

apple ve fbiApple ve FBI arasındaki şifreleme geriliminde tansiyon bir hayli düşse de, süreç henüz tam anlamıyla sona ermiş değil. Taraflar, önümüzdeki hafta ABD Kongresi’nin alt komitelerinden birinde tekrar kozlarını paylaşacak. Önümüzdeki salı günü Enerji ve Ticaret Komitesi tarafından düzenlenecek şifreleme temalı panellerde hem Apple’ın hem de FBI’ın temsilcileri hazır bulunacak.

İlk panelde FBI’ı temsilen yardımcı bilim ve teknoloji direktörü Amy Hess konuşacak. Hess’e New York Polis Departmanı’nın istihbarat şefi Thomas Galati de eşlik edecek. Günün ikinci panelinde ise Apple’ın baş hukuk müşaviri Bruce Sewell, RSA Security başkanı Amit Yoran ve Pensilvanya Üniversitesi’nden bilgisayar ve bilgi bilimleri profesörü Matthew Blaze konuşacak.

Söz konusu panelin ABD Kongresi’ne sunulan ve şirketlerin kişisel iletişimdeki şifrelemeyi aşmak için kolluk kuvvetlerine yardım etmesini zorunlu kılmayı öngören yasa tasarısının arkasından gerçekleşecek olması, ilginç bir tesadüf olarak nitelenebilir. Apple ve FBI daha öncesinde de mart ayında Kongre’nin yasama komitesinde karşı karşıya gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER