Teknoloji

Apple ve Amazon yakında Suudi Arabistan’da doğrudan faaliyet gösterebilir

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ve amazonSuudi Arabistan’ın teknolojiyle olan ilişkisi son iki yılda ciddi ölçüde gelişti. Silikon Vadisi’ndeki girişimlere ciddi ölçüde yatırım yapan Suudi Arabistan, bir yandan da kapılarını teknoloji devlerine açmaya hazırlanıyor. Reuters’ta yer alan habere göre, Apple ve Amazon ülkede fiziksel ve çevrimiçi mağaza açmak için hazırlık yapıyor.

Apple’ın Suudi Arabistan stratejisinin odak noktasında popüler ürünlerin yer alacağı söyleniyor. Ülkedeki ilk fiziksel Apple mağazasının ise 2019’da açılabileceği belirtiliyor. Suudi Arabistan akıllı telefon pazarında ikinci sırada yer alan Apple için ülkede doğrudan faaliyet göstermek akıllıca bir karar gibi görünüyor.

Amazon’un da Orta Doğu’ya olan ilgisi son zamanlarda artmış durumda. Şirket, bir süre önce “Orta Doğu’nun Amazon’u” olarak tanımlanan e-ticaret sitesi Souq.com’u satın almıştı. Amazon böylelikle ürünlerini Suudi Arabistan’da satma fırsatını yakalamıştı. Amazon’un şimdi Amazon Web Services ile ülkede faaliyet gösteren şirketlere bulut hizmetleri sağlamayı planladığı söyleniyor. Amazon’un Suudi Arabistan planlarının hayata geçmesi için ise bir takvim verilmiyor.

Apple ve Amazon teknoloji dünyası ile Suudi Arabistan’ı yakınlaştırabilir

Apple, hâli hazırda Suudi Arabistan’da üçüncü tarafların aracılığıyla da olsa varlık gösteriyor. Uluslararası teknoloji devlerinin hiçbiri, ülkenin perakende pazarında doğrudan yer almıyor. Ancak Apple ve Amazon öncülüğünde bu durum değişebilir.

İLGİLİ HABERLER