Teknoloji

Apple uzun süredir devam eden patent davasını uzlaşmayla sonlandırdı

apple almanya iphone 8 plus

Apple uzun süredir devam eden patent davasının ardından Kanada merkezli WiLAN isimli şirketle uzlaşmaya vardı. WiLAN, sektörde “patent trolü” olarak tanımlanan şirketler arasında yer alıyor.

Uzlaşma anlaşması çerçevesinde kablosuz teknoloji patentlerinin kullanımı nedeniyle iki şirket arasında ABD, Almanya ve Kanada’da açılmış tüm davalar sonlandırılacak. Anlaşmanın şartları konusunda ise bilgi verilmedi.

İki şirket arasındaki anlaşmazlığın geçmişi 2014’e uzanıyor. WiLAN o dönemde bazı iPhone modellerinde kullanılan “voice over LTE” teknolojilerinin patentinin kendisine ait olduğunu iddia etmişti. Mahkemede önce Apple’ın 145.1 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedilmiş, ancak daha sonra bu meblağ 85.2 milyon dolara indirilmişti.

İndirim kararı, Apple’ın mahkemeye yaptığı duruşmanın yeniden görülmesi başvurusunun ardından geldi. Mahkeme, Apple’ın başvurusunun ardından WiLAN’ın tazminat bedelini hesaplarken hatalı bir süreç uyguladığını doğrulamıştı.

Apple ve WiLAN arasındaki kavgaların tamamen sona ermesi ise beklenmiyor. Bir patent trolü olarak tanınan WiLAN, Cupertino merkezli şirketi pek çok kez dava etmişti. Akıllı telefon sektörünün en önemli oyuncusu olan Apple’ın gelecekte bir kez daha WiLAN’ın hedefi olması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER