Eğlence

Apple Uzamsal Ses teknolojisi için Netflix desteği iddiası

netflix türkiye

Apple, AirPods Pro ve AirPods Max kulaklıklarıyla üç boyutlu bir ses deneyimi yaşatan Uzamsal Ses özelliğini sunuyor. Söz konusu özellikten iPhone ve iPad’lerden video izlerken faydalanılabiliyor. İddialara göre, Netflix de yakında Apple’ın Uzamsal Ses özelliğini destekleyecek.

Netflix’te Dolby Atmos desteğini uzun süredir sunuyor. Bu destek sayesinde görsel-işitsel kurulumunda uyumlu araçlara sahip olanlar, nesne tabanlı üç boyutlu ses formatından yararlanabiliyor.

Uzamsal Ses desteği iddiasını Fransızca yayın yapan iPhonesoft sitesi gündeme getirdi. İddia, Netflix içinden bir kaynağa dayandırıldı. Eğer bu destek sunulursa, yine sadece iPhone veya iPad ile AirPods Max veya Pro sahibi Netflix kullanıcıları bu imkandan yararlanabilecek.

Bu destekten televizyonlarda faydalanamayacak olmasının nedenini anlamak ise pek zor değil. Apple’ın Uzamsal Ses teknolojisi, iPhone veya iPad’in yerini algılıyor ve AirPods tarafından sağlanan baş hareketi bilgisi de ses pozisyonunun ayarlanmasını sağlıyor.

Netflix desteği sayesinde Apple Uzamsal Ses teknolojisi çok daha kullanışlı hâle gelebilir. Böylelikle iPhone veya iPad’de Netflix içeriklerini izlerken tıpkı sinema salonundaymış gibi bir ses deneyimi yaşanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER