Teknoloji

Apple uygulama adlarında fiyat bilgisi verilmesini istemiyor

iphone kablosuz şarj
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple uygulamaiOS ve Mac geliştiricileri, uzun süredir adında fiyatına gönderme yapan uygulamalar geliştiriyor. Bu göndermeler genellikle uygulamanın bedava olduğunu göstermek amacıyla yapılıyor. Apple uygulama isimlerinde artık bu tarz göndermelerin yapılmasını istemiyor.

Venture Beat sitesinde yer alan habere göre, bundan böyle App Store veya Mac App Store’a isminde “Ücretsiz” ibaresi geçen uygulamalar alınmayacak. Şirket, geliştiricileri bir e-posta göndererek bu karar değişikliğinden haberdar etti.

Apple tarafından geliştiricilere gönderilen e-postada şu ifadeler yer alıyor: “Uygulamanızın adında, ikonunda veya App Store’da gösterilecek ekran görüntülerinde uygulama fiyatına yönelik referansların bulunmaması gerekmektedir. Uygulama fiyatı bahsi geçen üst veriler arasında yer almamaktadır. Lütfen uygulamanızın adından fiyatına dair referansları çıkarınız. Uygulamanın ücretsiz ya da indirimli olduğuna dair referansların da çıkarılması gerekmektedir. Eğer uygulamanın fiyatındaki bir değişikliği duyurmak istiyorsanız bunu uygulamanın tanımında belirtiniz. Uygulamanın fiyatındaki değişiklikler iTunes Connect’in Fiyat ve Bulunabilirlik bölümünden gerçekleştirilebilir.”

Apple uygulama isimlerindeki değişikliğin gerçekleştirilmesi için bir takvim açıklamadı

Apple uygulama isimlerindeki değişiklik kararını doğrulasa da, bu kararın mevcut uygulama isimlerine ne zaman uygulanacağı konusunda bilgi vermedi. Hâli hazırda Google Drive iOS uygulamasının da aralarında bulunduğu pek çok uygulamanın isminde “ücretsiz” ibaresi geçiyor.

İLGİLİ HABERLER