Teknoloji

Apple üst yönetiminde dikkat çeken değişiklik

apple covid-19 satın alma

Dan Riccio, 2012’den bu yana Apple’ın mühendislikten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak tüm donanım çalışmalarını yönetiyordu. Tecrübeli yönetici, 9 yılın sonunda bu görev gereği üzerinde olan sorumluluklarını bırakıyor. Apple tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Riccio detayları açıklanmayan yeni bir projeye odaklanacak ve doğrudan CEO Tim Cook’a bağlı olarak çalışmaya devam edecek.

Bu yeni projenin ne olduğu bilinmiyor. Ancak akıllara gelen ilk ihtimaller Apple’ın artırılmış gerçeklik çalışmaları ve elektrikli otomobil projesi oluyor. Riccio, kıdemli başkan yardımcısı olmadan önce iPad ekibinin başındaydı. Tecrübeli yönetici, 2012’den bu yana şirketin çıkardığı pek çok ürünün geliştirme sürecinde önemli bir rol oynadı. Bu ürün zincirinin en son halkası, kısa süre önce tanıtılan AirPods Max kablosuz kulaklık olmuştu.

Apple’da Riccio’nun boşalttığı koltuğa ise John Ternus oturacak. Ternus, 2013’ten bu yana şirketin donanım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Ternus, M1 işlemcilerin geliştirme ve çıkış sürecinde de önemli rol üstlenenlerden biri olarak tanımlanıyor.

Bu noktada John Riccio’nun sorumluluklarını devrettiğini, ancak unvanından vazgeçmediğini belirtmekte fayda var. Apple’dan yapılan açıklamada, Riccio’nun Apple ürünlerinin geleceğinin şekillendirilmesinde önemli bir rol oynamaya devam edeceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER