Teknoloji

Apple’ın donanım tasarımının başı Evans Hankey şirketten ayrılıyor

apple m4 mac

Apple’ın iPhone, Mac ve diğer tüm cihazlarının fiziksel görünümünden sorumlu kişi olan kişi şirketten ayrılıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Apple Endüstriyel Tasarım Başkan Yardımcısı Evans Hankey, altı ay sonra şirketten ayrılıyor. Hankey, Jony Ive’nin kendi tasarım firmasını kurmak için Apple’dan ayrılmasından sonra, yani üç yıl önce donanım tasarımının liderlik görevini devralmıştı.

Hankey’nin yerine gelecek kişi veya sonraki adıma yönelik herhangi bir resmi duyuru henüz gelmedi. Bloomberg, yöneticinin ayrılışının bu hafta şirket içinde duyurulduğunu bildiriyor ve bir Apple sözcüsünün “Kıdemli tasarım ekibinin onlarca yıllık deneyime sahip güçlü liderleri var. Evans, biz geçiş süreci boyunca çalışırken şirkette kalmayı planlıyor. Liderliği ve katkıları için ona teşekkür etmek istiyoruz.” ifadelerine yer veriyor.

9to5Mac, Hankey’nin yakın tarihte Wallpaper tarafından yayınlanan portre makalesine atıfta bulunuyor. Söz konusu makalede Apple ürünlerinden iPhone kutusunun etrafındaki streç filme kadar her şeyin tasarımını denetleyen süreç detaylandırılıyor.

apple evans hankey

Hankey ve Apple’ın insan arayüzü tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Alan Dye, Ive ayrıldığında beri doğrudan Apple COO’su Jeff Williams’a rapor veriyor. Haberde, Dye’nin şirkette kalacağını söyleyen isimsiz kaynaklara atıfta bulunuluyor. Ayrıca insan arayüzü bölümünde eski bir üst tasarımcı olan Gary Butcher’ın Airbnb’deki görevinden sonra şirkete geri döndüğünü belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER