Eğlence

Apple ürünlerinin orijinal içeriklerinde gösterimi konusunda hassas davranıyor

apple video

Apple‘ın yeni TV servisi için içerik hazırlayan yapım şirketleriyle Cupertino merkezli teknoloji devi arasında bir tür kültür çatışması yaşanıyor gibi görünüyor. The New York Times‘ta yer alan habere göre, Apple kendi markasını taşıyan iPhone ve MacBook gibi ürünlerin içeriklerdeki gösterimi konusunda aşırı kontrolcü bir tutum izliyor. Yayın tarihi ve pazarlama planı gibi konularda ise Apple’ın yeterli iletişimi kurmadığı söyleniyor.

Diğer yayıncılarla yoğun iletişim kurmaya alışan yapım şirketleri için Apple’ın tavrının üzücü olduğu belirtiliyor. Teknolojik sırlarını koruma konusunda fazlasıyla hassas olan Apple’ın ise yayın tarihlerini bu nedenle açıklamadığı söyleniyor. Kısa süre önce iç bilgilerini sızdırdığını iddia ettiği 12 kişiyi tutuklatması, şirketin bu konudaki hassasiyetini gösteriyor.

Apple’ın yeni TV platformuyla ilgili politikalarının birlikte çalıştığı şirketlerde hayal kırıklığına yol açtığına dair haberler daha önce de gündeme gelmişti. Apple’ın platformda yetişkinlere uygun içeriklere yer vermeme yönündeki isteği, şirketin “muhafazakâr” ve “zor beğenir” olarak nitelenmesine yol açmıştı. The New York Post‘ta çıkan bir diğer haberde ise bazı Apple yöneticilerinin sürekli olarak CEO Tim Cook’un kapısını çaldığı ve içeriklerin “çok acımasız” olması yönünde taleplerde bulunduğu belirtilmişti.

Apple kendisine yöneltilen eleştirilerin bir kısmını dikkate almış gibi görünüyor. Bazı yöneticilerin M. Night Shyamalan’ın yönettiği dizide haçların kullanımından rahatsız olduğu, ancak sonunda haçların yer aldığı sahnelerin çıkarılmamasına karar verildiği ifade edildi.

Apple TV servisinin duyurusunu 25 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikte yapacak. Şirketin bu etkinlikte orijinal içerik portföyünün detayları hakkında da bilgi vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER