Teknoloji

Apple ürünlerinin daha iyi bir ekosistem sunduğunu kabul eden Samsung yöneticisi evinde bu ürünleri kullandığını itiraf etti

Apple ile Samsung arasında yaşananlar hiç kuşkusuz 2012’ye damgasını vururken, halihazırda dünyanın en büyük mobil telefon üreticisi olan Samsung’u tasarım üstüne daha çok efor koymaya sevketmişti. MIT Technology Review’e konuşan Samsung’un şef stratejisti Young Sohn ise şirketinin Apple’la olan rekabetinde alması gereken yola ilişkin dürüst ifadeler kullandı.

Evinde Apple ürünlerini kullandığını belirten Sohn, Apple’ın yazılım ve servis ekosistemi için de coşkulu ifadeler kullandı. Samsung tarafından üretilen cihaz sayısını vurgulayan Sohn, şirketinin cihaz odaklı olma deneyimini eleştirdi ve iCloud’a övgüde bulundu. Samsung’un aradaki farkı kapatmaya yönelik çalışmalarında da Sohn önemli bir rol oynuyor. Şirket, Sohn’un liderliğinde Silikon Vadisi’ndeki iki yeni Ar-Ge binasında 2 bin çalışan ile mobil ekosistem teknolojisi ve diğer eksik parçalar üzerine yoğunlaşıyor.

İlgili >> MIT Technology Review

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER