Teknoloji

Apple ürün sızıntısı araştırma direktörünü Facebook’a kaptırdı

apple

apple urun sizintisiApple ürün sızıntısı araştırmalarından sorumlu çalışanını Facebook’a kaptırdı. Cupertino merkezli şirkette Küresel Soruşturmalar Direktörü olarak görev yapan Lee Freedman, Facebook’a transfer oldu. Freedman, Facebook’ta “Uygunluk ve Güvenlik Direktörü” unvanıyla benzer bir rol üstlenecek.

Freedman, resmiyet kazanmadan veya satışa sunulmadan önce ortaya çıkan Apple ürünlerinin hangi kaynaktan sızdığını araştıran ekibin başındaki isimdi. Freedman son olarak iPhone X’un piyasaya çıkmadan önce bir YouTuber tarafından gösterilmesi üzerine sızıntıyı araştırmış ve sızıntının kaynağının YouTuber’ın Apple’da çalışan babası olduğunu çıkarmıştı. Cupertino merkezli şirket, ilgili çalışanının işine son vermişti.

Apple ürün sızıntısı ile mücadele konusunda önemli yol katetti

Apple ürün sızıntısı ile mücadele konusunda Freedman’ın göreve geldiği 2011’den bu yana ciddi anlamda yol katetmiş durumda. Artık 2010’da olduğu gibi, “barda unutulan yeni iPhone” türünde haberler görülmüyor. Ancak bu durum şirketin sızıntıları tamamen önlediği anlamına gelmiyor. Özellikle kılıf üreticilerinden ortaya çıkan ürünler, yeni iPhone ve iPad’ler konusundaki önemli bilgilerin resmi duyurudan önce öğrenilmesine neden oluyor. Apple’da Freedman’dan doğan boşluğu ise Jessica Kirschbraun dolduracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER