Bilim

Apple ürettiği yüz kalkanları için kullanım kılavuzu ve video hazırladı

apple yüz kalkanı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, ürettiği yüz kalkanlarını kullanacak sağlık çalışanları için destek kılavuzu ve bir rehber video hazırladı. Basit plastik aygıtlar Kovid-19 pandemisiyle mücadele eden sağlık çalışanları için ek bir koruma katmanı ekleyecek şekilde tasarlandı.

Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklamada, şirket genelindeki ürün tasarımcılarını, mühendislerini, operasyonlarını, paketleme ekiplerini ve tedarikçileri bir araya getirerek sağlık çalışanları için yüz kalkanları tasarladıklarını, ürettiklerini ve dağıtıma çıkardıklarını duyurmuştu. Bununla ilgili olarak Twitter hesabında bir video paylaşmıştı.

Yüz kalkanları 100’lük kutularda dağıtılıyor. Bunların kullanılması için biraz parça birleştirme işlemi uygulama gerekiyor. Bu nedenle Apple’ın destek sayfasında yüz kalkanlarının nasıl birleştirileceğini gösteren yönergeleri içeren bir web sayfası açıldı. Yönergeler oldukça basit; plastik alın bandını ve şeffaf plastik yüz kalkanını bir silikon bant ile birleştirmeyi de içeriyor. Destek sayfasında çalışanların maskelerini yüzlerine nasıl düzgün şekilde yerleştirebileceklerini gösteren bir video da bulunuyor.

Bazı yüz kalkanları ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Santa Clara şehrindeki sağlık çalışanlarına çoktan dağıtıldı. Cook, videoda şirketin bu hafta sonuna kadar 1 milyon yüz kalkanının sevkiyatını yapmayı hedeflediklerini, daha sonraki hafta da bir 1 milyon adet daha üretim yapılacağını ve dağıtılacağını söylemişti.

Apple, pandemi ile mücadelede yardımcı olacak ekipmanlar ve aygıtlar için üretim yapan tek şirket değil. SpaceX, Ford, Tesla, General Motors gibi şirketler de kriz süresince medikal ekipmanlar üretme yoluna gidiyor. Ayrıca daha küçük gönüllü gruplar da üç boyutlu yazıcıların yardımıyla sağlık çalışanlarına yardımcı olacak maske ve benzeri ekipmanları üretiyor. Türkiye’de de bu tarz çalışmaların yapıldığını görüyoruz. Ayrıca Arçelik gibi şirketler de solunum cihazı üretimi konusuna önemli derecede destek veriyor.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık çalışanları büyük risk altında bulunuyor. Sağlık çalışanlarının hastalığa yakalanmaması, sağlık hizmetlerinin aksamaması noktasında büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER