Teknoloji

Apple üçüncü taraf USB-C Lightning kablolarının önünü açıyor

apple usb-c lightning

Üçüncü taraf donanım üreticileri, sonunda Apple onaylı USB-C Lightning kablolarının üretimi için bekledikleri vizeyi almışa benziyor. Söz konusu onay, şirketin MFi (iPhone için yapılmıştır) programı çerçevesinde sunuluyor.

Japonca yayın yapan Mac Otakara sitesinde yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket MFi sertifikası verdiği üreticilere, USB-C Lightning kablosu üretmeye başlayabileceklerini bildirdi. Söz konusu kablolar şimdiye kadar sadece Apple tarafından üretilmiş ve şirketin markasıyla satılmıştı.

Mac Otakara’ya göre, üçüncü tarafların elinden çıkan USB-C Lightning kabloları 2019’un ortaları itibarıyla satışa sunulacak. Şirketin bu süreçte üreticilerden yeni Lightning konvektörünü kullanmalarını istediği de haberdeki bilgiler arasında yer alıyor. Standart güç adaptörüyle 15W güç sağlayan yeni konvektör, hızlı şarjda 18W güç sağlıyor.

Söz konusu dedikodunun zamanlamasının ilginç olduğu da dikkat çekiyor. Apple’ın yeni iPhone modellerinin kutularına da bundan böyle USB-C Lightning kablosu yerleştireceği söyleniyor. Şirket şimdiye kadar iPhone’larıyla birlikte USB-A Lightning kabloları vermişti. Apple önümüzdeki hafta yeni iPhone’larını tanıtacak. Konuya ilişkin duyurunun da yeni iPhone etkinliğinde yapılması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER