Teknoloji

Apple üçüncü parti iPhone internet tarayıcılarına izin vermeye başladı

iphone_safari-250-x-271Apple iPhone için geliştirilmiş olan üçüncü parti internet tarayıcılarına karşı olan tutumunu değiştirdi ve bu tür yazılımları da App Store’a kabul etmeye başladı. Son 24 saat içerisinde onay tarihi Ekim 2008 olan birkaç tane yeni tarayıcı aniden App Store’da görülmeye başladı.

Apple bu konu hakkında herhangi bir resmi açıklama yapmazken, görünen o ki bu uygulamalar bir süredir bekleme odasındaydı. Farklı kategorideki uygulamalar için de benzer “grup halinde” gecikmelere daha önce rastlamıştık. Bunların içinde akla ilk gelen “Pull My Finger” ve “iFart Mobile” uygulamalarıydı. Apple bu uygulamaların olduğu kategoriye yeşil ışık yakmış ve bu uygulamalar da görünür olmuştu.

İnternet tarayıcı uygulamalara daha önce diğer iPhone’un kendi uygulamalarıyla aynı amaç doğrultusunda çalıştığı için izin verilmediği yönünde söylentiler çıkmış, Opera’nın Apple tarafından kabul edilmemesi bu sebebe bağlanmıştı.

Yeni gelen internet tarayıcıları arasında Edge Browser, Incognito, WebMate, Shaking Web gibi ücretli veya ücretsiz uygulamalar bulunuyor. Apple’ın bu hareketi ile birlikte Opera ve Firefox gibi tarayıcılar için de iPhone yolu açılmış oldu. Yine de, iPhone SDK’nin katı kuralları bu yazılımların bütün özelliklerinin iPhone ortamına aktarılmasında sorun çıkarabilir. Ama duruma göre Apple bu katı kuralları yavaş yavaş gevşetiyor.

İLGİLİ HABERLER