Teknoloji

Apple üçüncü nesil iPad Air modelleri için ücretsiz tamir programı başlattı

ipad air 10.5 apple pencil

Apple üçüncü nesil iPad Air tabletlerle ilgili bir ücretsiz tamir programı başlattı. Ekranı rastgele ve kalıcı şekilde kararan tabletler bu program dahilinde bulunuyor. Apple, MacRumors sitesine verdiği bir demeçte hatadan haberdar olduğunu belirtti. Aynı zamanda ekranın tamamen kararmadan önce titreme ya da parlamanın olduğunu da kaydetti.

Apple, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Apple, belirli koşullar altında, sınırlı sayıda iPad Air (3. nesil) cihazdaki ekranın kalıcı olarak kararabileceğini saptadı.” şeklinde bir ifade kullandı. “Ekran kararmadan önce kısa bir titreme veya parlama görünebilir.”

Sorundan etkilenen cihazlar Mart 2019 ve Ekim 2019 arasında üretildi. Bu sorunu yaşayan herhangi bir iPad, Apple veya Yetkili Apple Servis Servis Sağlayıcısı tarafından ücretsiz tamir edilecek. Kullanıcılar Apple Destek birimi ile iletişime geçtikten sonra cihazlarını Apple tamir merkezlerine gönderebilecekler.

Bu tamir programı etkilenmiş iPad Air modelleri için, cihazın satışa çıktığı tarihi takip eden iki yıllık süre için geçerli olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER