Manşetler

Apple üçüncü mâli çeyrek finans raporunu açıkladı: 28.57 milyar dolar gelir, 7.31 milyar dolar net kâr

Apple OS X Lion ve MacBook Air’ın çıkış tarihini netleştirmekle kalmadı, geride kalan üçüncü mâli çeyrek yıla ait finans raporunu da açıkladı. Yine şaşırtıcı rakamlar ve yine Wall Street’in tahminlerinin geçildiği başarılı bir çeyrek daha… Şirket 28.57 milyar dolar gelir ve 7.31 milyar dolar net kâr elde etti. Yıldan yıla satışlar aralarında Mac, iPhone ve iPad’lerin de bulunduğu tüm segmentlerde arttı, sadece iPod’lar bu kapsamın dışında kaldı.

Apple’ın iPhone ticareti yıldan yıla yüzde 142’lik artış gösterdi, 20 milyonun üzerinde iPhone satıldı. Bu, şimdiye kadarki tüm çeyrekler içinde kaydedilmiş en büyük rakam ve gerçekten Apple için bir dönüm noktası. iPad satışları da yıldan yıla yüzde 183 gibi etkileyici bir artış gösterdi ve 9.25 milyon birime ulaştı. Mac satışları yüzde 14 gibi daha az etkileyici bir oranda artarak yüzde 3.95 milyona yükseldi.

Apple iPod kategorisindeki satışları ise gerilemeye devam ediyor. iPod satışları bu çeyrekte yüzde 20 oranında düşerek 7.54 milyon adede düştü. Apple en büyük yükselişi Asya-Pasifik bölgesinde elde etti, buradaki ciro 2010’da 1.8 milyar dolar iken, 2011 yılının bu döneminde 4.7 milyar dolara yükseldi. Uluslararası satışlar Apple’ın üçüncü mâli çeyrek gelirlerinin yüzde 62’sini oluşturdu.

İlgili – Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER