Bilim

Apple ücretsiz ürün geri dönüşümü teklifi sunuyor

apple servisleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 22 Nisan Dünya Günü için yaptığı açıklamada çevreye olan bağlılığının altını bir kez daha çizerken, ücretsiz geri dönüşüm teklifiyle bağlılığını daha somut biçimde ifade ediyor. Bugün için hazırlanan videoda konuşan Apple CEO’su Tim Cook dünyayı bulduklarından daha iyi biçimde bırakmak istediklerini dile getirirken, Apple’ın veri merkezlerinde yüzde yüz oranında yenilenebilir enerji kullanılan tek şirket olduğunun altını çizdi.

apple-store-logo

Apple’ın çevre konusundaki son hamlesiyse dünya çapında ürünleri için ücretsiz geri dönüşüm teklifi sunması oldu. Eğer eski ürün yeniden kullanılabilir durumdaysa Apple mağaza hediye kartları karşılığında bu ürünü satın alacak. Eğer ürün kullanılamaz durumdaysa şirket ürünü ücretsiz olarak geri dönüştürecek.

Ürünlerinin satıldığı ülkelerin yüzde 95’inde geri dönüşüm programı yürüten Apple’ın 1994’ten bu yana 191 milyon kilodan fazla ekipmanın geri dönüşümünü sağladığı belirtilirken, şirketin geri dönüşümünü gerçekleştirdiği ürünlerin yüzde 90’ından fazlasının Apple’a ait olmadığının altı çizildi. 2010 yılında kendisine 7 yıl önce sattığı ürünlerin toplam ağırlığının yüzde 70’i kadar bir geri dönüşüm gerçekleştirme hedefi koyan Apple, o günden beri bu oranı yüzde 85’e çekmeyi başarmış durumda. Apple çevre konusunda önünde uzun bir yol olduğunu vurgulamayı da ihmal etmedi.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER