Manşetler

Apple ücretsiz iCloud servisini ve PhotoStream bulut işlevini WWDC’de duyurdu

Apple beklenen servisi iCloud’ın tanıtımını nihayet gerçekleştirdi. iCloud tüm içeriğinizi bulutta, yani çevrimiçi sunucularda saklayacak ve bu içeriği hesabınız altındaki tüm cihazlara kablosuz olarak iletecek. Yükleme, depolama ve iletim işletim tüm cihazlar genelinde otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Aslında burada “otomatik” tanımını biraz açmak gerekiyor. Normal içeriğin yanı sıra, satın alınan şarkılar, kitaplar, çekilen fotoğraf ve videolar, cihaz ayarları ve uygulama bilgileri WiFi üzerinden otomatik olarak yedeklenecek. “Documents in the Cloud” adı verilen bir uygulama ise Pages, Numbers ve Keynote ofis uygulamaları altında bulunan doküman ve verilerin tüm iOS cihazları arasında eş zamanlanmasını sağlayacak. Önceki dedikoduların aksine herhangi bir reklam gösteriminin yapılmayacağı bu işlev kapsamında takvim bilgileri, e-postalar ve kişi defteri eş zamanlaması da ücretsiz olacak. 5 GB’lık ücretsiz depolama alanına e-posta, doküman veya yedekler atılabilecek.

PhotoStream adı verilen yeni bir bulut işlevi ise Photos programı altında bulunan bir galeri niteliğinde olacak. Bu işlev kapsamında iOS Cihazları, Apple TV, OS X veya Windows tabanlı tüm bilgisayarlar arasında fotoğrafların bulut üzerinden eş zamanlamasını yapmak mümkün olacak. Örneğin, iPhone üzerinden bir fotoğraf çektiniz. Çektiğiniz bu fotoğraf anında dizüstü bilgisayarınızda ya da iPad’inizde belirecek. Çekilen her son 1000 fotoğraf 30 gün boyunca bulut sunucularında saklanacak. iCloud servisi iOS 5 ile birlikte çıkacak, yani önümüzdeki sonbahar aylarında…

İlgili – Engadget (Galeri)
İlgili – Apple

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER