Teknoloji

Apple üç boyutlu masaüstü ortamı için çalışıyor

Teknoblog.com – Apple geçen sene iyi çalışmış ve düzinelerce patent işlemi gerçekleştirmiş. Alınan bu patentler ile ilgili dün bir açıklama yapıldı. Özellikle Mac OS X işletim sisteminin gelecek versiyonları için birçok patent alınmış. En çok ilgi çeken patent serisi ise “çok boyutlu” kullanıcı arayüzünü tanımlayan patentler. Apple gerçek üç boyutlu masaüstü ortamları için çalışıyor.

“Çok Boyutlu Masaüstü” başlıklı bir bölümde Apple birtakım şekillerle nasıl bir masaüstü tasarladığını ve bunun nasıl çalıştığını anlatmış. Apple’ın bu tasarım fikirlerini gelecek Mac OS X versiyonlarında kullanıp kullanmayacağı, ya da kullanırsa bunun ne zaman olacağı henüz netleşmiş değil. Mac OS X’in yeni 10.6 sürümünün 2009’un ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor. Bu yeni sürümde daha çok sistem performansını arttırmaya yönelik değişikliklere odaklanılmış.

Apple 3B üzerine çalışan tek şirket değil. Sun’ın “Project Looking Glass” adını verdiği proje de Linux ve Solaris x86 sistemleri için tasarlanmış bir 3B masaüstü uygulaması.

Oku – MacRumors.com (Apple Exploring 3D Desktop and Application Interfaces)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER