Teknoloji

Elon Musk: Apple yeniden Twitter’a “tam kapasiteyle” reklam veriyor

apple twitter

Elon Musk‘ın açıklamasına göre, Apple Twitter’a yeniden “eskisiyle aynı” miktarda reklam vermeye başladı. SpaceX, Tesla ve Twitter CEO’su söz konusu bilgiyi bir Spaces odasında paylaştı. Musk sohbet odasına özel uçağından katıldı.

Twitter’ın çiçeği burnunda sahibi, kasım ayının son günlerinde yaptığı paylaşımda Apple’ın Twitter’a verdiği reklamları büyük ölçüde kestiğini belirtmiş ve Twitter’ın iOS uygulamasını App Store’dan çekme tehdidini savurmuştu. Takipçilerine “Apple ifade özgürlüğünden nefret mi ediyor?” sorusunu yönelten Musk, olaya sansür açısından yaklaşılmasını sağlamaya çalışmıştı.

The New York Times’ın haberine göre, Apple 19 Kasım’da Colorado Springs’teki Club Q saldırısının ardından Twitter’a reklam vermeyi geçici olarak durdurmuştu. Haberde markaların trajik olaylarda yaşandığı dönemlerde sosyal medya platformlarına reklam vermeyi durdurdukları da hatırlatılmıştı.

Apple Twitter’ın en büyük reklam vereni konumunda

Musk paylaşımlarından kısa bir süre sonra Apple CEO’su Tim Cook ile bir araya geldiğini açıklamış ve yanlış anlaşılmayı çözdüklerini belirtmişti. Hafta sonu yaptığı paylaşımlarda Apple’ın Twitter’ın en büyük reklam vereni olduğunu söyleyen Musk, Cupertino merkezli şirkete “Twitter’a geri döndükleri” için teşekkür etti.

Apple Twitter’a yeniden reklam vermeye başlayan tek büyük marka değil. Platformer’dan Zoe Schiffer’in paylaşımına göre, Amazon da yeniden Twitter’a reklam veriyor. Şirketin Twitter reklamları için yılda yaklaşık 100 milyon dolar harcamaya hazır olduğu, ancak güvenlik anlamında bazı değişikliklerin yapılmasını beklediği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER