EğlenceManşetler

Apple TV’ye özel yazılım geliştirme aracının duyurusu yakın

Apple’ın gerçek bir televizyonla karşımıza çıkacağı günü birçok kişi büyük bir merak ve özlemle bekliyor. Muhtemel bir Apple televizyonuyla ilgili dedikoduların yoğunluğu her geçen gün daha da artarken son olarak Apple’ın bu projesiyle ilgili olarak gelecek ay bir toplantı düzenleyeceği haberleri ortalarda dolaşmaya başladı. Bu toplantıda Apple TV platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmeyi sağlayan yeni bir yazılım geliştirme platformunun da tanıtılacağı öne sürülüyor.

apple-tv-1080p-00011

Söz konusu iddia Jefferies analisti Peter Misek tarafından dillendirildi. Ancak analist Apple’ın dedikodusu yapılan televizyonunun etkinlikte gösterilmesini beklemiyor; gerçek ürünü görmek için eylül veya ekim ayında düzenlenmesi muhtemel basın toplantısını beklemek gerekebilir. Görünüşe göre, yazılımcı programının başlaması Apple’ın televizyon projesinin ilk adımlarından birini oluşturacak.

Apple TV platformunun yazılımcılara açılması gibi bir düşünce uzun süredir Apple içinde hakim. Son olarak Steve Jobs 2010 yılında Apple TV için bir uygulama mağazasının zamanı geldiğinde çıkacağını söylemişti. Apple TV’nin iOS ile çalışıyor olması uygulama geliştirme sürecinin yazılımcılar için çok da zorlu geçmeyeceğini düşündürüyor. Ancak Apple’ın bu konuda henüz harekete geçmemiş olması zamanın gelmediğini gösteriyor. Tahmin ediyoruz ki, doğru zaman düz ekran Apple TV’yi evlerde görmeye başladığımız zaman olacaktır.

Bu arada Misek Apple’ın televizyon için 42 ila 55 inç arasında farklı büyüklükler düşündüğü, ABD fiyatının ise 1500 dolar civarından başlayacağı yorumunda da bulundu.

İlgili >> Business Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER