EğlenceManşetler

Apple TV’ye güncellemeyle birlikte Vimeo desteği geldi

Türkiye’de resmi satışı yapılmayan, ancak yurtdışına çıkanlar sayesinde burada da belirli bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunu düşündüğümüz ikinci nesil Apple TV için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu yeni güncellemeyle birlikte iki yeni özellik multimedya cihazına kazandırıldı.

İlk özellik iTunes mağazası üzerinden dağıtılan TV şovlarının, özellikle ABC ve Fox gibi iki popüler ABD kanalının programlarının satın alınıp internetten canlı bir şekilde izlenmesiyle ilgili. iTunes Türkiye’de aktif olmadığı için bu özellik bizi pek ilgilendirmiyor. Ancak ikinci yeni özellik olan Vimeo desteği Türkiye’deki Apple TV cihazları için yeni içeriklerin gelişi anlamına geliyor, ki bunların arasında Teknoblog’un hazırlamış olduğu ve Teknoblog.tv üzerinden de sunulan videolar da bulunuyor.

Vimeo desteği sayesinde kullanıcılar bu video sitesinin içeriklerine Internet bölümü altından, YouTube videolarıyla aynı bölümden erişiyor olacak. Kullanıcılar Vimeo videolarında gezinme ve bunları oynatmanın yanı sıra, eğer bir Vimeo hesapları varsa, bu hesaba cihaz üzerinden giriş yapma ve videoları sonra izlemek üzere işaretleme fırsatına da sahip oluyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Vimeo üzerinde barındırdığımız Teknoblog.tv videolarına artık Apple TV üzerinden erişebilirsiniz. Bunun için Vimeo bölümüne girdikten sonra “teknoblog” kelimesi için bir arama yapmanız yeterli. Hazırladığımız videolar karşınıza çıkacaktır.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER