EğlenceManşetler

Apple TV’ye çoklu kullanıcı desteği, Xbox One ve PS4 kumanda uyumu geliyor

tvos 13

Geçtiğimiz mart ayında yenilenmiş Apple TV uygulamasını duyuran ve bunu geçen ay kullanıcılara sunan Apple, WWDC 2019’da da tvOS 13 ile çalışan Apple TV ile ilgili yeniliklerini paylaştı.

WWDC 2019 açılış toplantısında sahneye çıkan Tim Cook, yeniden tasarlanmış ana ekranın gösterimini yaptı. Daha zengin bir arayüze kavuşan ana ekran tam ekranda içerik ön izlemeleri sunmaya başlayacak. Bundan daha da önemlisi, tvOS’e çoklu kullanıcı desteği geliyor. Her bir kullanıcı hem Apple TV uygulamasında hem de Apple Music’de kişiselleştirilmiş tavsiyeler alacak. Ayrıca Apple Music tvOS uygulamasında çalan şarkının sözleri de ekranda eşzamanlı olarak akacak.

Sonbaharda çıkacak tvOS 13 ile birlikte Apple TV Xbox One ve Play Station 4 oyun kumandalarını da destekleyecek. Aslında Bluetooth kumandaları çoktan destekleniyordu, ancak birçok kullanıcı bu iki büyük oyun konsolunun kumandalarına daha alışkın. Şimdi bunları Apple’ın set üstü cihazlarıyla eğlenceli biçimde kullanmak mümkün olacak.

Apple TV’nin sevilen özelliklerinden olan ekran koruyucularına hava videoları ve uzay görüntülerinin sonrasında su altı görüntüleri de ekleniyor.

Geçen yılın WWDC etkinliğinde Apple, tvOS 12’ye Dolby Atmos ses desteğini ve “Zero Sign-In” olarak adlandırdığı, kablo TV yayın servislerine ait içerik yayın uygulamalarının müşterinin evindeki Wi-Fi şebekesine bağlanıldığında otomatik olarak kullanıcı girişi yapılmasını sağlayan özelliği duyurmuştu.

Apple’ın abonelik tabanlı video servisi Apple TV Plus da sonbaharda çıkacak. Apple, etkinliğin başında bu servisin orijinal içeriklerinden biri olacak For All Mankind dizisinin fragmanını da gösterdi.

İLGİLİ HABERLER