Teknoloji

Apple TV’ye 4.4 güncellemesiyle Photo Stream ve AirPlay üzerinden görüntü yansıtma desteği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple dün akşam saatlerinde yayınladığı iOS 5 ve OS X Lion 10.7.2 güncellemeleriyle birlikte Türkiye’de resmi olarak satılmayan Apple TV için de bir güncelleme çıkardı. 4.4 versiyon numaralı bu yeni güncellemeyle birlikte Apple TV de Photo Stream ve AirPlay üzerinden görüntü yansıtma desteği kazandı.

Photo Stream veya Türkçe’ye çevirecek olursak Fotoğraf Yayını özelliği iOS 5 ile birlikte sunulan iCloud’ın içinde geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar fotoğraflarını iCloud hesapları altındaki tüm cihazlardan erişebiliyor, aynı iCloud hesabı altındaki farklı cihazlarda yer alan fotoğrafları eş zamanlayabiliyor. Apple TV de 4.4 yazılımıyla birlikte bu fotoğraflara erişim imkânı sunacak. Öte yandan, AirPlay üzerinden görüntü yansıtma özelliği sayesinde iPad 2 veya iPhone 4S sahipleri cihazlarındaki ekranın görüntüsünü AirPlay’i kullanarak Apple TV’nin bağlı olduğu monitöre veya HDTV’ye yansıtabilecek.

Bu arada güncellemeyle birlikte Apple TV’ye ek içerikler de geliyor. Bunlar genellikle ABD’dekilerin ilgisini çekecek türden. Ulusal Hokey Ligi ve Wall Street Journal Live içerikleri de artık Apple TV üzerinden erişilebilir hâle geldi. Ayrıca fotoğraf slaytları için yeni temalar da eklenenler arasında yer alıyor.

İlgili – MacWorld

İLGİLİ HABERLER