Teknoloji

Apple tvOS’te web görüntülemelerine izin vermeyecek

apple-tv-2015-140915

Apple’ın yakında piyasaya sunulacak yeni Apple TV cihazında çalışacak olan tvOS işletim sistemi web görüntülemelerini desteklemeyecek. Yani, cihaz web sayfaları türü içerikleri görüntülemeyecek.

Bu durum geliştiricilerin web sayfalarını gösterme, Twitter veya RSS okuyucularından web sayfalarına bağlantı açma veya maç skorlarını web sayfası cinsinden gösterme gibi işlevleri yerine getirmesini epey zor hâle getirecek.

Her ne kadar bu, geliştiricilerin epey zorlanacakları anlamına gelse de, kullanıcılar için iyi bir durum olarak nitelendirilebilir. Web görüntülemelerini kısıtlamak geliştiricilerin tvOS için optimize edilmiş, büyük ekranlara uygun ve büyük ekranlarda iyi şekilde görüntülenebilir yerel bileşenleri geliştirmesini gerekli kılıyor

Bu kısıtlama Web üzerinden gelebilecek tehditlerin de önüne geçecektir, böylelikle Apple TV kullanıcılarının güvenliği ve gizliliği artırılacaktır.

Görülüyor ki, Apple’ın televizyonlara özel yeni işletim sistemi tvOS için geliştirme yapacakları biraz zorlu bir görev bekliyor. Ancak bunun sonucunda kullanıcıları daha iyi ve güvenli bir kullanıcı deneyimi bekliyor ki, uzun vadede geliştiriciler de bu işten kazançlı çıkacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER