Teknoloji

Apple tvOS 12’yi 17 Eylül’de yayınlıyor

tvos 12

Apple tvOS 12 çıkış tarihini açıkladı. iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR ve Apple Watch Series 4‘ün tanıtıldığı etkinlikte Apple TV’de çalışan işletim sisteminin yeni sürümünün 17 Eylül’de çıkacağı açıklandı.

Haziran ayında düzenlenen WWDC 2018’de Apple, Dolby Atmos desteğinin Apple TV’ye geleceğini söylemişti. Aynı zamanda yeni bir kullanıcı girişi yönteminin de sunulacağını açıklamıştı. Bu, 2016’dan beri platformda kullanılan tekil kullanıcı girişi yönteminin evrimleşmiş hâli olarak nitelendirilmişti.

Her ne kadar Türkiye’deki uygulama ve servislerle kullanılmamış olsa da, tekil kullanıcı girişi sayesinde kullanıcılar TV servis sağlayıcıları için kullanıcı bilgilerini önceden girmek zorundaydı. Sıfır kullanıcı girişi olarak adlandırılan yeni yöntem ise servis sağlayıcınızın evinizdeki Wi-Fi şebekesine bağlanılmasını gerekli kılıyor. Böylelikle kablo TV servisi kullanıcı girişlerinin gerektiği uygulamalarda otomatik olarak giriş yapılıyor. Bu tür destek şu anda Türkiye’de hiçbir servis sağlayıcısı tarafından verilmiyor.

Bunun dışında tvOS 12, otomatik şifre tamamlama, yeni ekran koruyucuları gibi yeniliklerle geliyor. Aynı zamanda Apple TV uzaktan kumanda uygulaması da iOS 12’nin denetim merkezinde varsayılan kontrol olarak yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER