EğlenceManşetler

Apple TV’de üçüncü taraf yazılımlara kapı açacak SDK WWDC 2012’de duyurulabilir

Üçüncü taraf yazılımcıların Apple TV için yazılım geliştirmelerine olanak sağlayacak bir yazılım geliştirme aracının da WWDC 2012’nin gündemi arasında yer aldığı söyleniyor. BGR’nin kaynaklarından aldığı habere göre bu yeni yazılım geliştirme araç paketi sayesinde Apple TV’ye de App Store kapısı açılabilir, Apple TV sahipleri Apple’ın güncellemelerle sunduğu ek uygulamaların dışında daha fazla uygulamayla set üstü cihazı daha fazla ve verimli şekilde kullanabilir.

Apple TV de iPhone, iPod touch ve iPad gibi iOS platformunda çalışıyor ve Apple’ın çeşitli mobil cihazlarında bulunan A5 işlemcinin tek çekirdekli versiyonunu bünyesinde barındırıyor. Ne var ki, Apple şimdiye kadar bu cihazı üçüncü taraf yazılımlara bu cihazın kapısını açmamıştı, belki de bunun arkasında TV ve mobil cihazlar için geliştirilen uygulamaların kullanıcı arayüzlerinin farklı olmasıydı. Yine de, Apple TV’sini jailbreak etmiş olanlar için çeşitli üçüncü taraf yazılımları yükleme yolu bulunuyordu.

Jailbreak ile üçüncü taraf yazılım yüklemek mümkün olsa da, çoğu Apple TV kullanıcısının bundan uzak durduğunu söyleyebiliriz, çünkü jailbreak işlemi sıradan kullanıcılar için kolay değil, biraz daha ileri düzey bilgi ve tecrübe gerektiriyor. Ancak pazartesi günü başlayacak WWDC 2012 ile birlikte duyurulacak Apple TV SDK sayesinde Apple’ın bu cihazı bir hobi olmaktan çıkıp şirketin ürün gamında daha önemli bir pozisyona yerleşebilir, gelir getiren kalemler arasına girebilir. Belki de Apple bu şekilde daha geniş kapsamlı TV projelerinin de yolunu yapıyor olabilir. Siri desteği barındıracağı ve kullancılara TV’yi sesle kumanda etmelerine izin vereceği söylenen Apple televizyonu hayata geçtiğinde uygulamalar çoktan App Store’da hazır ve nazır şekilde bekliyor olabilir.

Bu dedikodunun doğru olup olmadığını görmek için gelecek haftaya kadar beklememiz gerekiyor. Pazartesi akşamı TSİ 20:00’de başlayacak olan WWDC 2012 açılış toplantısında bu konuyla ilgili açıklama olup olmadığını da kontrol edeceğiz.

İlgili – BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER