Eğlence

Apple TV’de sonraki adım canlı TV yayını mı olacak?

Apple’ın şimdilik hobi seviyesinde olan oturma odası girişimlerinin her an daha da öteye geçmesi ihtimali uzun zamandır hükmünü koruyor; dün çıkan bi haber olaya yeni bir boyut kazandırdı. Wall Street Journal tarafından geçilen habere göre Cupertino şirketi ABD’de faaliyet gösteren kablo TV servis sağlayıcılarıyla kendi üretimi set üst cihazın dağıtımı konusunda pazarlıklar yürütüyor. Bu kutunun müşterilere Apple TV üzerinden sunulan mevcut içeriğin yanı sıra canlı TV yayınlarını da takip etme imkânı sunacak.

Apple’ın üzerinde çalıştığı cihazın şu anda Motorola ve benzerlerinin sunduğu seçeneklerin aksine birkaç yüz dolarlık maliyete sahip olacağı söyleniyor. Aslında çoğu kişi Apple’dan kendi düz panel TV’sini üretmesini bekliyor, ancak Apple’ın kendi televizyonunu üretmek yerine sektöre yavaş ama emin adımlarla girmeyi tercih edeceği, kendi planlarını gerçekleştirmeden önce içerik ortaklarıyla güven ortamını tesis edeceği; set üstü cihazın oturma odası planında ikinci basamak olarak görev yapacağı belli bir kesim tarafından iddia ediliyor. Bununla birlikte Wall Street Journal’ın haberinde Apple’ın geçmişte prototip niteliğinde bir televizyon ürettiği de söyleniyor.

WSJ’nin belirttiğine göre Apple henüz herhangi bir kablo TV operatörüyle anlaşmış değil. Aslında şirketler Apple’ın TV arenasına girmesi konusunda çok da istekli olmayabilir. Bu, Apple’ın TV etrafındaki girişimleri doğrultusunda içerik sağlayıcılarla ilk kez temas kurması sayılmaz; Steve Jobs’un geçtiğimiz yıl CBS’in CEO’suyla bir araya geldiği, abonelik bazlı bir servis için görüşmeler yaptığı söyleniyordu. Ancak bu projenin hayata geçmesi mümkün olmadı.

Apple’ın televizyon planlarıyla ilgili olarak çok şey yazılıp çiziliyor. İddialar Siri benzeri bir sistemle uzaktan kumanda edilecek, Sharp’ın IGZO panelini barındıracak ve Cinema Display’e benzeyecek bir TV üzerinde yoğunlaşıyor. Ne var ki, şu an için elimizde sadece avuç içine sığabilecek büyüklükteki Apple TV set üstü kutusu bulunuyor. Son olarak bu kutunun 1080p destekli bir versiyonu piyasaya çıkmıştı, biz de onu incelemiştik.

İlgili >> Wall Street Journal, The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER