Teknoloji

Apple TV’de HTML 5 tabanlı oyunlar oynatıldı – Video

Apple TV’ye geçtiğimiz hafta gelen güncellemeyle birlikte bu multimedya kutusu Vimeo desteği kazanmıştı. Apple’ın “hobi” olarak nitelendirdiği bu ürünle ilgili hâla birçok planı olduğunu tahmin ediyoruz. iOS 5 ve iCloud’ın önümüzdeki sonbahardaki gelişiyle birlikte Apple TV’nin daha fazla işlev kazanması bekleniyor. Ancak sabırsız olanlar, iOS 5 ve iCloud’ı beklemeden Apple TV üzerinde birtakım işlemler gerçekleştirerek cihaz üzerinde HTML 5 uygulamalarının ve oyunlarının kapısını açabilir.

Bir bilgisayar korsanı jailbreak edilmiş Apple TV’ye Couch Surfer adı verilen bir Apple TV uygulamasını yüklemiş ve HTML 5 tabanlı Casino BlackJack oyununu oynamayı başarmış. Her ne kadar oyun oldukça yalın olsa ve etkileyici görünmese de, Apple TV’nin video oynatma dışında da potansiyelinin olduğunu gösteriyor.

Apple’ın iOS’i Apple TV’ye getireceği söyleniyor. Google’ın Android 3.1 Honeycomb’u gelecek nesil Google TV’lerine ekleme planı göz önünde bulundurulduğunda Apple ile ilgili bu dedikodu çok da mantıksız gelmiyor. Google’ın atacağı hamleyle birlikte birleştirilmiş ekosistem üzerinden Android Market uygulamalarına erişim daha kolay hâle gelecek, ayrıca yazılım geliştiriciler hem mobil hem de TV platformuna hitap eden uygulamalar geliştirebilecek. Apple da Apple TV’de atacağı benzer adımla sözü edilen bu potansiyeli kullanabilir.

Video: Apple TV 2’de HTML 5 tabanlı BlackJack 4

İlgili – TUAW

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER