Eğlence

Apple TV Xbox oyun konsollarına geliyor

apple tv xbox

Apple TV uygulaması bu ay içinde Xbox konsollarına geliyor. Tam da Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarının çıktığı bir zamanda Apple’ın multimedya uygulaması Microsoft’un konsollarına geliyor.

Verilen bilgiye göre Apple TV uygulaması Xbox One, Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarında 10 Kasım tarihinden itibaren kullanılabilir olacak. Böylelikle Apple’ın dizi ve film arşivine erişim imkanı sunulacak. Apple TV, geçen yılki çıkışından bu yana Xbox’ta yoktu. Ayrıca 12 Kasım’da yurt dışında, 19 Kasım’da Türkiye’de satılacak PS5’te de Apple’ın multimedya uygulaması bulunacak.

Öte yandan Microsoft; Netflix, Disney Plus, HBO Max, Spotify, YouTube, YouTube TV, Amazon Prime Video, Hulu, NBC Peacock, Vudu, FandangoNow, Twitch, Sky Go, NOW TV, Sky Ticket ve bunun gibi, bazıları Türkiye’de de bulunan çeşitli içerik yayın servislerinin gelecek nesil Xbox konsollarında kullanılabilir olacağını kaydetti.

Xbox Series X ve Series S, Dolby Vision ve Dolby Atmos desteğine sahip olacak. Bu destek Netflix gibi bazı servislerde sunuluyor.

Microsoft’un gelecek nesil konsolları aralarında uzaktan kumandaların da bulunduğu mevcut Xbox One aksesuarlarını destekleyecek. Microsoft bu uzaktan kumandalar için yeni konsollara kızılötesi alıcı da eklemiş. Xbox kumandaları için var olan eşzamanlama butonunun arkasında bu alıcı yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER