EğlenceManşetler

Apple WWDC 2015’te yeni Apple TV’yi duyurmaktan vazgeçti

apple-tv-1080p-00011

Apple’ın 8 Haziradan gerçekleştireceği WWDC etkinliğinde yeni çevrim içi TV servisini duyurma planını ertelediği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. The New York Times’ın haberine göre, Cupertino merkezli şirket etkinlikte yeni bir Apple TV donanımı da tanıtmayacak. Haberde halihazırda Apple Watch’a odaklanan Apple’ın akıllı saati için dertli toplu bir yazılım geliştirme araç seti çıkarmaya öncelik vereceği belirtildi.

Geçtiğimiz ayın ortalarına kadar yeni Apple TV’ye dair dedikodular oldukça yüksek sesle dile getirilmiş, hatta ürünün gelişmiş bir uzaktan kumandaya sahip olacağı ve artık Apple TV’ye özel uygulamalar geliştirmenin de mümkün olacağı iddia edilmişti. Ancak WWDC’ye doğru son düzlüğe girilirken, Apple’ın henüz hazır olmadığı gerekçesiyle yeni Apple TV’yi görücüye çıkarmayı ertelediği dile getirildi.

Yeni Apple TV’nin çıkışının ertelenmesinde içerik kaynaklı problemlerin de etkili olduğu konuşuluyor. Apple’ın Sling TV gibi çevrim içi TV servislerine rakip olması beklenen platformunun henüz tamamlanmaya uzak olduğu belirtildi. Şirketin içerik sahipleriyle olan görüşmelerinde ”fiyat, haklar ve teknoloji” gibi konular nedeniyle henüz bir uzlaşma sağlanamazken, Apple’ın yerel içerik sunma isteğinin de gecikmenin faktörleri arasında olduğu düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER