Eğlence

Apple TV uygulaması üzerinden video servis aboneliği satacak

apple tv

apple tvApple TV uygulamasına yeni bir işlev daha kazandırmaya hazırlanıyor. Amazon’un izlerini takip etmeyi planlayan şirket, TV uygulaması üzerinden çevrimiçi video servislerine abone olmayı mümkün kılacak.

Normalde kullanıcıların Netflix, Amazon Prime Video, HBO Now gibi servisleri tek tek indirmeleri ve abone olmaları gerekiyor. Ancak Amazon Prime Video Channel aboneliklerini merkezi hâle getirerek bu süreci kolaylaştırmıştı. Apple da TV uygulamasını çevrimiçi video servisler için bir abonelik merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor.

TV uygulaması hâli hazırda kullanıcıların farklı servislere ait içerikleri arayabileceği bir rehber işlevini görüyor. Kullanıcılar bir içeriği seçtiklerinde o içeriğin bulunduğu servisin uygulaması otomatik olarak açılıyor.

Apple TV uygulamasının hangi servislere abone olmak için kullanılabileceği hâli hazırda bilinmiyor. Ancak Apple’ın aralarında HBO, Showtime, Starz, Cinemax, CBS All Access’in de bulunduğu Amazon Prime Video kanallarıyla görüşme halinde olduğu söyleniyor. Apple’ın konuya ilişkin resmi duyuruyu önümüzdeki ay gerçekleştireceği WWDC 2018’de yapması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER