Eğlence

Apple TV uygulaması tüm Android TV cihazlara geliyor

apple tv

Apple ve Google arasında büyük bir rekabet olsa da, iki şirket arasında platform yönetiminin gerektirdiği bir ortak çalışma durumu da söz konusu. Bu ortaklığın en son örneği, Apple TV uygulamasının tüm Android TV’lerde erişilebilir hâle gelmesi oldu.

9to5Google’ın haberine göre, bugünden itibaren Apple’ın TV uygulamasına Android TV ekosisteminin tamamından ulaşılabilecek. Şimdiye kadar bu imkandan sadece Sony Bravia TV ve Chromecast Google TV sahipleri faydalanabiliyordu. Ancak artık Xiaomi, OnePlus, Nvidia ve Philips gibi markaların cihazlarından da Apple’ın TV uygulamasına ulaşmak mümkün olacak.

Apple’ın ekosistem duvarlarını yıktığını ilk olarak Computex 2021 etkinliği sırasında Nvidia duyurmuştu. Bir Xiaomi yöneticisinin de attığı tweet ile doğruladığı bu gelişme, Philips televizyonların üreticisi TP Vision’ın basın açıklamasıyla teyit edilmiş oldu.

The Next Web sitesi tarafından paylaşılan ekran görüntüsü ise Apple’ın TV uygulamasının Android TV versiyonuna giriş ekranını gösteriyor. Kullanıcılar doğrulama kodunu girerek veya ekrandaki karekodu cihazlarıyla okutarak uygulamaya giriş yapabiliyor.

Apple TV uygulamasının Android TV ekosisteminin tamamına açılması, Cupertino merkezli şirketin uzun süre boyunca devam ettirdiği kapalı tavrından ciddi anlamda uzaklaştığını göstermesi açısından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER