Eğlence

Apple TV uygulaması Chromecast with Google TV cihazına geldi

apple tv chromecast google tv

Apple TV uygulaması Google’ın 2020 model Chromecast cihazına geldi. Geçtiğimiz aralık ayında Apple’ın, Apple TV Plus altında sunduğu orijinal yapımları da barındıran internet üzerinden yayın uygulamasının Chromecast with Google TV olarak adlandırılan cihaza geleceği duyurulmuştu. Dün itibarıyla, Türkiye’de resmi satışı yapılmayan, yurt dışında ise 50 dolara satılan bu cihaza Apple TV uygulamasını indirmek ve izlemeye başlamak mümkün oluyor.

Türkiye’den izlemeye açık olmayan Apple TV Plus servisi altında Ted Lasso, The Morning Show, For All Mankind ve daha bunun gibi çeşitli ilgi çekici orijinal yapımlar bulunuyor. Hizmet Türkiye’ye açık olmasa da, Türkçe alt yazı desteği mevcut. Hatta birkaç yapımda Türkçe seslendirme de mevcut. Eğer Apple TV Plus servisinin faaliyet gösterdiği ülkelerden bir tanesi altında açılmış Apple TV Kimliğiniz varsa ve yakın zamanda bir Apple cihazı satın aldıysanız, Apple TV Plus için ücretsiz deneme sürecini başlatabilirsiniz.

Apple TV uygulamasının Chromecast’e gelmesiyle birlikte Google TV’nin tavsiyelerinde ve arama sonuçlarında Apple TV Plus orijinal yapımlarının da görüldüğü belirtiliyor. Evrensel İzleme Listesi bölümüne Apple’ın orijinal yapımları ve filmleri de eklenebiliyor. Bu arada Netflix gibi bazı büyük yayın servislerinin İzleme Listesi bölümünde yer almaya soğuk baktığı da belirtiliyor. Netflix, bu tarz bir işlevi kendi uygulamaıs içinde sunmayı tercih ediyor.

Apple TV, Chromecast üzerinde Google Asistan entegrasyonuna da sahip. Herhangi bir Apple orijinal yapımı sadece sesli komutla izlenmeye başlanabiliyor.

Apple’ın orijinal programlarına ek olarak, Apple TV uygulaması Apple’ın iTunes Store mağazası üzerinden film veya dizi kiralama ya da satın alma imkanı da sunuyor. Türkiye’de kullanılmayan bir özellik olarak, Apple TV Channel ek abonelikleri de var. Örneğin, ABD’de faaliyet gösteren CBS All Access veya Showtime gibi yayınların içeriklerine doğrudan Apple TV uygulaması üzerinden ulaşmak mümkün. Tüm bu erişim Chromecast with Google TV cihazında da bulunuyor.

Google’ın medya ve eğlence direktörü Jonathan Zepp, Chromecast with Google TV’ye ek olarak, Apple TV uygulamasının Sony ve TCL’nin Google TV’lerinde de kullanılabileceğini söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER