EğlenceManşetler

Apple TV uygulamasıyla televizyondaki içerikleri tek bir noktaya topluyor

apple tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
apple tv
Görsel: The Verge

Apple kendi TV’sini üretmiyor olabilir, ancak TV deneyimini iyileştirme yolunda önemli bir adım atıyor. Şirket Apple MacBook Pro etkinliğinde, Apple TV sahibi tüm kullanıcıların içerikleri tek bir yerde bulacakları, buradan yeni veya favori dizileri ve filmleri kolaylıkla bulacakları TV adında bir rehber uygulamasını tanıttı. Uygulamanın iOS ve Apple TV versiyonları bulunacak.

TV rehberi fikri basit görünebilir, ancak içeriklere erişimi ve düzgün bir TV izleme deneyimi yaratmayı isteyen Apple için oldukça kullanışlı bir araç olacaktır. Şirket müzik piyasasında yıllardır yaptıklarını şimdi TV pazarında yapmak, tüketicilere geniş bir görsel içerik paketi sunmak istiyor. Son yıllarda içerik üreticileriyle yoğun pazarlıklar yürüttüğünü bildiğimiz Apple, henüz istediği noktaya gelemedi, ancak en azından TV rehberiyle tüketicilere, ara çözüm niteliğinde makul bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

TV uygulamasının en önemli özelliklerinden bir tanesi evresnel arama özelliği. Bu uygulama farklı içerik sağlayıcılarının sunduğu içeriklerde arama yapmayı sağlıyor. Şirket yılın başlarında tekil kullanıcı girişini tvOS’e getirerek farklı video servis uygulamaları arasında kolay bağlantı kurmayı sağlamıştı. Şimdi oluşturduğu bu zemin üzerinde TV uygulamasını yerleştiriyor.

TV uygulaması bu yıl sonuna kadar ABD’de sunulacak. Uygulama iOS cihazlarına ve Apple TV’ye yazılım güncellemesiyle gelecek.

TV Uygulamasının Önemli Özellikleri:

Şimdi İzle: Şimdi İzle, izleyicilerin iTunes ve uygulamalardaki program ve film koleksiyonlarını gördükleri yer. İzleyiciler, izleyeceklerini seçmek için Şimdi İzle’den, Sıradaki ve Önerilen bölümlerine gidebiliyor.

Sıradaki: Kullanıcılar iTunes’dan kiraladıkları ve satın aldıkları da dahil olmak üzere, o anda izledikleri programların ve filmlerin keyfini çıkarabiliyor. Üstelik tümü, en olası izleme sıralamasına göre sunuluyor. Örneğin, izleyiciler bir bölümü izlemeyi bitirdiğinde bir sonraki bölüm otomatik olarak Sıradaki sırasının başında görünüyor. Aynı şekilde yeni bölümler de yayınlanır yayınlanmaz izleme sıralamasında yerini alıyor. Kullanıcılar istedikleri zaman Siri’ye bir programı izlemeye devam etmek istediklerini söyleyebiliyor ve anında kaldıkları yerden devam edebiliyor.

Önerilen: İzleyiciler, Apple küratörleri tarafından özenle seçilmiş koleksiyonlar ve çocuk, bilimkurgu ve komedi gibi özel kategoriler ve türler dahil özel olarak hazırlanmış ve en çok izlenen harika programları ve filmleri keşfedebiliyor.

Arşiv: İzleyiciler iTunes’da kiraladıkları veya satın aldıkları tüm iTunes film ve televizyon programı koleksiyonlarına erişebiliyor.

Mağaza: Yeni bir şeyler arayan kullanıcılar ise, Mağaza’ya göz atarak iTunes’da en son yayınlananların yanı sıra henüz indirmedikleri veya abone olmadıkları tüm video hizmetlerindeki yeni muhteşem içerikleri keşfedebiliyor.

TV uygulaması Apple TV, iPhone ve iPad’de kullanılabilecek ve her zaman eşzamanlı olacak. Böylece, kullanıcılar bir Apple aygıtında izlemeye başlayıp diğer bir Apple aygıtında kaldıkları yerden kolaylıkla devam edebilecek.

Siri ile Canlı Yayın Ayarı

Siri, Apple TV’deki canlı haber yayınını veya spor etkinliğini doğrudan ayarlamayı gerçekten çok kolaylaştırmak dahil, güçlü yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Siri şimdi tüm uygulamalardaki canlı spor etkinliklerinin farkına varabildiği için kullanıcıların ?Stanford karşılaşmasını izlemek istiyorum? veya ?Şu anda hangi karşılaşmalar var?? demesi yeterli. Siri karşılaşmaların diğer ayrıntılarını da biliyor, canlı skorları sunabiliyor ve izleyicileri uygulamadaki canlı yayına doğrudan götürebiliyor. İzleyiciler yalnızca uygulamanın adını söyleyerek, örneğin ?CBS haber kanalını izlemek istiyorum? diyerek uygulama içinde canlı yayına gitmek zorunda kalmadan, canlı videoyu doğrudan ayarlayabiliyor.

Ücretli TV Uygulamaları İçin Tek Şifre

Yeni TV uygulamasına ek olarak, ABD’deki müşteriler tek şifre kullanarak ücretli TV video uygulamalarının keyfini çıkarabilecek. Aralık ayından itibaren DIRECTV, DISH Network ve daha birçok platformun aboneleri, Apple TV, iPhone ve iPad’de yalnızca bir kez oturum açarak ücretli TV aboneliklerinin parçası olan uygulamalara anında erişimin keyfini çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER