Eğlence

Apple TV’de kullanıcı girişi için Twitter’dan yeni yöntem

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple tv

Apple TV için alternatif kullanıcı girişi yöntemleri gelmeye devam ediyor. Twitter’ın şifre değiştirme aracı Digits şimdi Apple’ın tvOS işletim sistemiyle de çalışıyor ve Apple TV’nin en büyük problemlerinden bir tanesini çözmeyi amaçlıyor. O problem, uygulamalara kullanıcı girişi aşmak için gerekli olan zor ve zahmetli süreç.

Twitter geliştiriciler için Digits blogunda yayınladığı kılavuz ile tvOS uygulamalarında zamandan tasarruf sağlayan kullanıcı girişi arayüzünü kullanmak isteyenlere yol gösteriyor.

Digits ile geliştiriciler tvOS uygulamalarına giriş yapacakları zaman e-posta adresi ve şifre yazma gereksiniminden kurtuluyor. Bu kadar zahmete girmek yerine, Digits destekli uygulamalar kullanıcılara eşsiz bir kod veriyor ve bunu akıllı telefon veya bilgisayarda digits.com/appletv adresinde yer alan alana girmek yeterli oluyor.

Apple TV için Facebook’un da benzer yöntemi var

Facebook da tvOS için benzer bir fikirle çalışan uygulama giriş yöntemini SDK’sına eklediğini duyurmuştu. Her ne kadar sistem henüz düzgün işlemiyor gibi görünse de, özellikle uzun e-posta adresi ve şifrelere sahip olan kullanıcılar için gerçekten de zamandan tasarruf sağlayacaktır.

Apple’ın Apple TV’de metin girişini geliştirmek için epey yol alması gerekiyor. Ancak sesle arama, Digits ve Facebook gibi şirketlerden gelen yeni çözümlerle en azından kullanıcılar için bir rahatlamanın yaşanacağı da gerçek.

İLGİLİ HABERLER