Teknoloji

Yeni Apple patenti Apple TV ekranını mobil cihazlara yansıtmayı mümkün kılıyor

apple-airplay-241214

“Ekran yansıtma” denince pek çok kişinin aklına mobil cihazların ekranını bir televizyona yansıtmak geliyor. Ancak Apple’ın aldığı son patent, aksi yönde bir hazırlık içinde olduğunu ortaya koyuyor. Söz konusu patent, Apple TV’nin ekrana aktardığı görüntünün tek bir sahne dahi kaçırmadan iPhone veya iPad’in ekranına aktarılmasını sağlıyor.

Bahsi geçen özellik için Apple’ın mevcut “AirPlay” özelliğinden hareketle “Tersine AirPlay” tanımlamasını kullanmak mümkün. AirPlay sayesinde kullanıcılar medya içeriklerini Apple TV aracılığıyla televizyon ekranına aktarabiliyor. Akıllı telefondan televizyona içerik aktarmak kolay gerçekleşen bir süreç olsa da, ters istikamette işlerin bu kadar pürüzsüz işlemesi o kadar kolay gözükmüyor. Özellikle içeriklerin eş zamanlamasında problemlerin yaşanması ihtimaller arasında sayılıyor.

Apple’ın patenti iki farklı senaryoyu kapsıyor. Bu senaryoların ilkinde Apple TV’ye dahi ihtiyaç duyulmuyor. Bir uygulama medya kutusundan bağımsız olarak akıllı telefon için gerekli yayın bilgisini alıyor. Böylelikle akıllı cihaz doğrudan medya kaynağıyla eş zamanlama içine girmiş oluyor. Apple TV’nin kullanıldığı ikinci senaryodaysa eş zamanlanan video mobil cihaza Apple TV aracılığıyla aktarılıyor. Tıpkı AirPlay’de olduğu gibi, bu özellikte de cihazın Apple TV’ye bağlanması için bir şifreye ihtiyaç duyulmuyor. Söz konusu patentin gerçek hayata uygulanıp uygulanmayacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER