Teknoloji

Apple TV’de Siri başlangıçta sadece sekiz ülkede kullanılabilecek

apple-tv-siri-110915

Apple TV‘nin üstünde dokunmatik izleme dörtgeni ve mikrofon da barındıran Siri özellikli uzaktan kumandası en sonunda bu cihazın piyasadaki rakiplerini yakalamasını sağladı. Apple TV’nin önemli özelliklerinden bir tanesi evrensel arama özelliği. Bu sayede dijital asistan filmleri oyuncu, tür, yıl gibi bilgilere göre kullanıcıların karşısına getiriyor.

Buna ek olarak Apple’ın 9 Eylül etkinliğinde yaptığı Apple TV gösteriminde Siri’nin hava durumu ve maç skor bilgisi gibi bilgileri de film izlerken ekranın bir köşesinde gösterdiğine de dikkat çekildi.

Ne var ki, sesle kontrol edilen TV izleme deneyimi başlangıçta sadece sekiz ülkeyle sınırlı olacak. Ekim ayında piyasaya çıkacak olan Apple TV’nin Siri destekli sesli komut ve kontrol işlevleri ilk aşamada ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya ve İspanya gibi ülkelerde kullanılabilecek. Bu ülkelerdeki izleyiciler uzaktan kumandada bulunan mikrofon butonuna basarak Siri’den yardım alabilecek.

Dünyanın geri kalan noktalarında aynı butona basıldığında ekranda arama uygulaması açılacak. Kullanıcılar buradan bulmak istedikleri içeriğin aramasını gerçekleştirecek.

Siri’nin desteklediği ülkeler arasında Türkiye’nin de yer alması, Apple TV’de Siri deneyiminin nispeten daha kısa bir süre sonra gelmesini sağlayabilir, o zamana kadar Apple’ın gösterdiği ve epey kullanışlı olan Siri özelliklerinden uzak kalacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER