Eğlence

Apple TV Siri özellikli yeni Remote uygulaması kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-tv-220915

Siri yeni Apple TV set üstü cihazının en önemli yeni özelliklerinden bir tanesi. Apple TV Siri sayesinde daha düzgün ve kullanışlı bir sesle kontrol mekanizması sağlanıyor. Ne var ki, şu anda bu sistem iPhone’dan, doğduğu ilk yerden tamamen bağımsız durumda. Neyse ki, bu durum gelecek yıl değişecek.

BuzzFeed ile bir röportaj gerçekleştiren Apple’ın yazılımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, yeni Apple TV Remote uygulamasının, Siri özelliği doğrudan eklenmiş şekilde gelecek yıl çıkacağını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: Apple TV (2015) Kutusundan Çıkıyor

BuzzFeed’den John Paczkowski’ye bir röportaj veren Cue, iPhone’da Siri uzaktan kumandasının bütün işlevlerini kullanma imkanı sunacak yeni bir Apple TV uzaktan kumanda uygulamasının üzerinde çalışıldığını kaydetti. Cue, bunun gelecek yılın ilk yarısında dağıtıma çıkmasının planlandığını söyledi.

Apple TV Siri temel sesle kontrol işlevlerini iPhone’a açmak mükemmel bir karar olarak nitelendirilebilir. Siri iPhone’da doğmuştu, ne var ki, telefonu TV arayüzünü kontrol etmekten mahrum bırakmak başlangıçta büyük bir fırsatın kaçırılması gibi olmuştu. Uygulama gelecek yıl içinde çıktığında, iPhone kullanıcıları da nihayet filmleri, TV programlarını bu hafta içinde gelen tvOS güncellemesi ile birlikte müzik parçalarını da doğrudan telefonları üzerinden sesli komutlarla arayabilecek.

Ne var ki, Apple TV’nin Siri özellikleri henüz Türkiye’de kullanılmadığı için buradaki dördüncü nesil Apple TV sahipleri şimdilik bu özellikten mahrum kalacak. Ancak kim bilir, belki yeni Apple TV Siri uzaktan kumanda uygulamasıyla birlikte Siri’yle kontrol özellikleri Türkiye’ye de açılabilir.

Siri’nin ötesinde, Cue Apple TV’ye dair 2016 beklentileri için de iyimser görünüyor. Cue, geliştiricilerden mükemmel bir ilgi gördüklerinin altını çizdi. Şu anda App Store’da 2000’den fazla yeni uygulama bulunuyor. Uzun zamandır beklenen abonelik tabanlı TV servisi için ise henüz daha zaman var gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER