Eğlence

Apple TV’ye Siri özelliği eklenebilir

Apple’ın televizyon kutusu çok yakında Siri işlevine kavuşabilir. 9to5Mac sitesinin haberine göre Apple, Apple TV’ye Siri desteği eklemek için çalışıyor. Apple’ın kişisel dijital asistanı şu an için sadece Apple’ın mobil cihazlarında çalışıyor, ancak yazılım kodlarındaki detaylar yeni cihazlar için desteğin yolda olduğunu gösteriyor.

apple-tv-siri-240414

iOS 7.1’in yazılım geliştirme araçsetinde Siri “Assistant” olarak nitelendiriliyor ve “3” tam sayı değeriyle temsil ediliyor. Apple daha önceki kodlar ve uygulamalarda Apple TV’yi temsil etmek için “3” rakamını kullanıyordu. Bu durum Apple’ın Siri’yi Apple TV’ye desteği eklemeye çalıştığı ve şimdilik bunu rakamlarla gizlediği şeklinde yorumlanabilir.

9to5Mac iPhone, iPod touch ve iPad’in bu kod dizisi içinde “1” ve “2” ile gösterildiğini, “3”‘ün de yeni bir cihaza karşılık geldiğini söylüyor. Aslında bu yeni cihaz için uzun zamandır dedikodusu yapılan iWatch tahmininde de bulunabiliriz, ancak geçmişteki dayanak noktaları nedeniyle Apple TV yorumları daha kuvvetli ihtimal taşıyor.

Apple TV’nin bir mikrofon girişine sahip olmaması Siri için ses girişinin nasıl yapılacağı noktasında kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Belki Apple TV ile birlikte sunulacak yeni nesil Apple kumandalarında mikrofon bulunabilir, böylelikle ses girişi rahatlıkla yapılacaktır.

Gelecek nesil Apple TV ile ilgili yapılan dedikoduşar arasında Game Store, dahili TV alıcısı, Chromecast benzeri tasarım ve Airport Express işlevleri de yer alıyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER