Eğlence

Apple TV servisinin orijinal içeriklerinin isimleri ortaya çıkmaya başladı

apple tv karma gerçeklik

Apple TV servisini 25 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikte duyurmaya hazırlanıyor. The New York Times‘ta yayınlanan uzun bir profil yazısı, Cupertino merkezli şirketin sunacağı içerikler konusunda somut ipuçları veriyor. Habere göre, Apple’ın orijinal içerikleri önümüzdeki sonbahar itibarıyla izleyicilerle buluşmaya başlayacak. Bunlardan beşinin çekim süreçlerinin tamamlandığı belirtilirken, altısının çekimlerinin sürdüğü ifade edildi.

Haberde çekimleri tamamlanan beş dizinin isimlerine de yer veriliyor. Buna göre, Octavia Spencer‘ın başrolünü üstlendiği dizi, “Are You Sleeping?” adını taşıyor. Apple’ın uzay draması olarak tanımlanan dizisi ise “For All Mankind” ismiyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Şair Emily Dickinson‘ın hayatını anlatan dizi de “Dickinson” adıyla ekranlara gelecek. M. Night Shyamalan‘ın gerilim dizisinin ve “It’s Always Sunny In Philadelphia” ekibinin komedi dizisinin çekimlerinin de tamamlandığı belirtiliyor.

Çekimlerin tamamlanmasıyla yapım sürecinin tamamlanması arasında somut farkların olduğunu belirtmek gerekiyor. Çekimlerin ardından başlana post prodüksiyon çalışmaları da aylar boyunca devam edebiliyor. Dolayısıyla dizilerin sonbahar itibarıyla yayına hazır hâle gelmeleri muhtemel görünüyor.

Reese Witherspoon, Jennifer Aniston ve Steve Carell’ın birlikte oynadığı dizinin birinci sezon çekimlerinin de tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor. Dizinin ikinci sezonunun sipariş edildiği de gelen haberler arasında yer alıyor. Jason Momoa’nın başrolünü üstlendiği “See” isimli dizinin çekimlerinin de başladığı belirtilirken, Apple’ın yıldız başrol oyuncularına bölüm başına milyon dolar seviyesinde ücretler ödediğine dikkat çekildi.

Apple TV servisindeki orijinal içeriklerin sayısını artırma konusunda da istekli görünüyor. Henüz duyurulmayan platforma 2020’de yeni orijinal içeriklerin de ekleneceği ifade ediliyor. Ünlü ekran yüzü Oprah Winfrey’in de servis için bir proje hazırlığında olduğu belirtilirken, Apple’ın platformda yayınlamak adına çok sayıda filmin haklarını satın aldığı da biliniyor.

Apple TV servisinin duyurusunu 25 Mart’ta yapılacak olsa da, platformda ilk olarak üçüncü taraflardan alınan içeriklerin gösterileceği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER