Eğlence

Apple TV servisi için HBO ve Showtime’dan içerik alacak

apple tv gelistirici

Apple TV servisini yakında duyurmaya hazırlanıyor. Uzun süredir beklenen servisin 25 Mart’ta düzenlenecek etkinlikte tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bloomberg‘de Mark Gurman’ın imzasıyla yayınlanan habere göre, Apple hâlâ servise içerik bulmak için çalışmaya devam ediyor. Cupertino merkezli şirketin bu doğrultuda HBO, Showtime ve Starz ile görüştüğü söyleniyor. Apple’ın servisi ilk etapta büyük ölçüde üçüncü taraf içerikler üstüne kurulu olacağından içerik yelpazesinin genişletilmesi şirket adına büyük önem taşıyor.

Apple orijinal içerikler için de ciddi kaynak ayırmış durumda. Şirketin anlaştığı önemli isimlerin büyük kısmının 25 Mart’ta Steve Jobs Theater’da gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğinde boy göstermesi bekleniyor. Ancak Apple mevcut çalışmalarının servisin ilk günü için yeterli olmayacağına inanmış gibi görünüyor.

Apple’ın HBO, Showtime ve Starz ile yaptığı görüşmelerde içeriklerin yanı sıra pazarlama ve kullanıcı deneyimi gibi konularda destek sunulmasının da konuşulduğu belirtiliyor. Yürütülen görüşmelerin en azından bir kısmında cuma gününe kadar sonuç alınması bekleniyor.

Apple TV servisinin yanında gazete ve dergi servisini de duyuracak

Bloomberg’in haberine göre, yeni TV servisi iOS’te ve Apple TV’de bulunan Apple TV uygulaması üzerinden kullanıcılarla buluşacak. Ancak yeni platformun devreye girmesiyle birlikte bu uygulamanın nasıl bir yapıda işleyeceği konusunda akıllarda çeşitli soru işaretleri bulunuyor. Uygulamanın başka servislere erişim imkânı da sağlayacak bir merkez işlevi görmeyi sürdürebileceği belirtiliyor.

Apple TV servisinin yanında gazete ve dergilere erişimi sağlayacak bir abonelik servisini de duyuracak gibi görünüyor. Bu iki servis birbirinden ayrı tutulacak olsa da, Apple’ın müzik, TV ve gazete servislerine bir arada erişim için de ortak bir abonelik paketi sunması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER