Teknoloji

iPad kullanıcılarının bildiği video özelliği Apple TV’ye ekleniyor

tvos 13 resim içinde resim
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın WWDC açılış toplantısında bahsetmediği bir tvOS yeniliği de varmış. O yenilik de resim-içinde-resim, ya da daha çok bilinen İngilizce kısaltılmışıyla PIP.

9to5Mac‘in haberine göre, hafta başında yayınlanan yeni tvOS 13 geliştirici beta sürümü Apple TV kullanıcılarına Apple TV uygulaması üzerinde oynatılan herhangi bir videoyu ekranın köşesine küçültme imkanı veriyor. Daha sonra diğer içeriklerde ve menülerde gezinmeye devam edebilirsiniz. Bu sırada da izlemekte olduğunuz videoyu küçük ekranda takip edebilirsiniz.

Ne yazık ki, tvOS 13 public beta sürümü henüz çıkmadı. Bu sürümün temmuz ayında çıkması bekleniyor. Bu nedenle son kullanıcılar henüz bu yeniliği deneme fırsatı bulamayacaklar.

Şu an için resim-içinde-resim özelliği Apple TV uygulaması ile sınırlı. Ancak umarız aynı özellik Netflix, Amazon Prime Video ve bunun gibi diğer popüler video yayın servislerine de gelir. Bu sayede bir şeyi izlemekten sıkılıp başka bir içeriğe geçmeyi düşünürseniz, mevcut içeriği kapatmadan daha iyilerini bulma imkanı elde edebilirsiniz. Eğer dişe dokunur bir şey bulamazsanız, oynamakta olan orijinal içeriğe geri dönebilirsiniz.

Resim-içinde-resim özelliği Apple Arcade servisi geldiğinde de işe yarayacaktır. Bu sayede bir yandan video izlerken bir yandan da bir şeyler izlemeye sürdürmeniz mümkün olacaktır.

Eğer daha önce iPad’de resim-içinde-resim modunu kullandıysanız, Apple TV’de de aynı deneyim sizi bekleyecek. Küçük bir video penceresinde oynatılan içeriği göreceksiniz. Bunu istediğiniz zaman tam ekrana alabilecek ya da içeriği tamamen kapatabileceksiniz.

Tabii ki, PIP özelliğinin sonbaharda çıkacak en son tvOS sürümünde gelmeme ihtimali de bulunuyor. Çünkü Apple bu özellikten WWDC sahnesinde bahsetmedi. Ancak tvOS 13’e eklenecek çoklu kullanıcı desteği gibi diğer özelliklerin yanına oldukça yakışacağını söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER