Eğlence

Apple Tom Hanks’in yapım şirketiyle yeni anlaşma imzaladı

apple tv plus tom hanks

Apple TV Plus, Tom Hanks ile olan iş birliğinden memnun görünüyor. Cupertino merkezli şirket, Tom Hanks’in sahibi olduğu Playtone isimli yapım şirketiyle uzun süreli bir anlaşma imzaladı. Söz konusu anlaşma, dizileri, belgeselleri ve senaryosuz yapımları kapsıyor.

Hanks, İkinci Dünya Savaşı filmi Greyhound’un devamında başrolü üstlenecek. Deadline’ın haberine göre, Greyhound platformun en popüler projelerinden biri oldu. Apple filmin gösterim haklarını 2020’de satın almıştı. Normal şartlar altında Greyhound’un sinemalarda gösterime girmesi planlansa da, pandemi buna engel olmuştu.

Benzer bir durum Finch’te de yaşanmıştı. Kıyamet sonrasında bir hayatta kalma macerasının anlatıldığı filmde Hanks’in oynadığı karaktere bir köpek ve robot eşlik ediyor. Bu film geçtiğimiz kasım ayında Apple TV Plus’ta izleyicilerle buluşmuştu.

Tom Hanks’in Gary Goetzman’la birlikte kurduğu Playtone ile Apple birkaç yıldır iş birliği içinde. 2019’da iki şirket ve Steven Spielberg’in Amblin Television isimli yapım şirketinin Masters of the Air isimli bir dizi üstünde çalıştığı açıklanmıştı. Band of the Brothers ve The Pacific’in takipçisi olan dizinin çekimleri tamamlansa da, yayın tarihi henüz bilinmiyor.

Tom Hanks ile birlikte daha fazla film ve dizi üzerinde çalışmak, Apple TV Plus için daha fazla başarının kapılarını açabilir. CODA ile En İyi Film Oscar’ını kazanan şirket, popüler dizisi Ted Lasso ile de geçtiğimiz yılın Emmy ödüllerinde büyük başarı yakalamıştı.

İLGİLİ HABERLER