Eğlence

Tom Hanks’in yeni filmi Apple TV Plus’ta yayınlanacak

greyhound apple tv plus

Tom Hanks de karantina döneminde filmlerini çevrimiçi servislerde gösterime çıkaran yıldızlar arasına katıldı. Ancak Hanks’in filmi, Netflix veya Disney Plus gibi akıllara gelen ilk servislerden birinde gösterilmeyecek. İkinci Dünya Savaşı sırasında bir savaş gemisinde yaşananların konu edildiği Greyhound, Apple TV Plus aracılığıyla izleyicilerin karşısına çıkacak.

Apple’ın bugüne kadarki en büyük film projesi olan Greyhound için henüz bir gösterim tarihi açıklanmış değil. Ancak normal şartlar altında filmin Babalar Günü (21 Haziran) hafta sonunda vizyona girmesi planlanıyordu. Filmin karantina bittikten sonra sinemalarda gösterime girmesi beklenmiyor.

Filmin senaryosunu da kaleme alan Hanks, Greyhound’da İkinci Dünya Savaşı’nın ilk günlerinde bir destroyerin kontrolünü ele geçiren bir memuru canlandırıyor. O dönemde savaşa doğrudan katılmayan ABD, Almanya’ya karşı savaşan İngiltere’ye ihtiyaç duyduğu malzemeleri tedarik ediyordu.

Apple’ın Greyhound konusunda epey ısrarlı olduğu söylenebilir. Deadline’da yer alan habere göre, Greyhound’un gösterim hakları için çevrimiçi içerik servisleri arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Apple’ın 70 milyon dolar civarında bir meblağ ödeyerek mutlu sona ulaştığı söyleniyor.

Apple TV Plus için bunun kalıcı bir yaklaşıma dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Apple’ın “özel” içeriklere olan ilgisinin arttığı görülüyor. Şimdiye kadar film portföyünde daha “bağımsız” türdeki yapımlara yönelen şirket, Greyhound ile birlikte gişede yüksek hasılat ihtimali olan filmler için de devreye giriyor. Apple’ın Apple TV Plus’ı geliştirmek adına eski ve popüler içeriklere yöneleceği de kısa süre önce gündeme gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER