Eğlence

Apple TV Plus’tan sürpriz spor hamlesi

Apple TV Plus Disney ve Netflix'le rekabet için eski içeriklere yöneliyor

Apple çevrimiçi içerik platformu Apple TV Plus için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin bu doğrultuda yaptığı son görevlendirme, TV Plus için ilginç bir yeniliğin planlandığını işaret ediyor.

Apple’ın spor yayıncılığına olan ilgisi bir sır değil. Şirket, Apple TV uygulamasında ve Apple TV set üstü kutusunda öne çıkarılan spor etkinliklerinin yönetimi için küçük bir ekip kurmuştu.

Bu ekibin çalışmaları, geçtiğimiz yıl Sports Illustrated dergisinde yayınlanan bir makalede sergilenmişti. Apple yöneticisi Eddy Cue, makalede yer verilen açıklamasında canlı spor yayıncılığı üzerine pek fazla düşünmediklerini belirtmişti. Cue, “Bu asla sporla ilgilenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ne olacağını kim bilebilir ki?” ifadesini kullanmıştı. Aralık ayında The Wall Street Journal’da yer alan haberde ise Apple’ın yayın haklarının alımı konusunda araştırma yaptığı belirtilmişti.

Recode sitesinden Peter Kafka’nın paylaşımına göre; Apple, Amazon’un spor içerikleri yöneticisi James DeLorenzo’yu transfer etti. Amazon son zamanlarda ATP Tour, ABD Açık Tenis Turnuvası ve Premier League gibi önemli organizasyonların yayın haklarını almıştı.

2016’dan bu yana Amazon’da görev yapan DeLorenzo, Amazon Video’nun spor yayınlarının yönetiminin yanı sıra Audible’ın başkan yardımcılığını da yapıyor. Apple TV Plus cephesinden yeni görevlendirme için henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER